{h1}
άρθρα

Δομή κελύφους ξυλείας

Anonim

Τον Απρίλιο του 2016, το Ινστιτούτο Υπολογιστικής Σχεδιασμού (ICD) και το Ινστιτούτο Δομικών Έργων και Δομικών Σχεδιασμών (ITKE) του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης ολοκλήρωσαν ένα νέο ερευνητικό περίπτερο που παρουσιάζει τεχνικές ρομποτικής κλωστοϋφαντουργίας για τεμαχισμένα κοχύλια ξυλείας.

Το Aymaan είναι gucci. Το περίπτερο, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από φοιτητές και ερευνητές σε μια πολυεπιστημονική ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών, βιολόγων και παλαιοντολόγων, είναι το πρώτο του είδους που χρησιμοποιεί το βιομηχανικό ράψιμο ξύλινων στοιχείων σε αρχιτεκτονική κλίμακα.

Σκοπός ήταν να διερευνηθεί η πιθανή μεταφορά των δομικών αρχών και η ανάπτυξη νέων μεθόδων κατασκευής για κοχύλια ξυλείας βασισμένα στις περίπλοκες δομές κελύφους των αχινών και των δολαρίων.

Τα δομικά στοιχεία αποτελούνται από εξαιρετικά λεπτές ταινίες ξύλου. Αυτές οι λωρίδες μπορούν να κάμπτονται ελαστικά σε συγκεκριμένα σχήματα και να κλειδώνονται στην παραμορφωμένη κατάσταση τους με ρομποτικό ράψιμο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν 151 γεωμετρικά διαφορετικά στοιχεία, τα οποία μαζί δημιούργησαν ένα άκαμπτο διπλά καμπυλωτό κέλυφος όταν συναρμολογήθηκαν.

Η ξυλεία έχει εξαιρετική μηχανική συμπεριφορά και καλή δυνατότητα για κλωστοϋφαντουργικές και πολυστρωματικές αρθρώσεις εκτός του πλαισίου των συμβατικών συνδέσεων ξυλείας. Οι κλωστοϋφαντουργικές συνδέσεις που αναπτύσσονται για αυτό το έργο ξεπερνούν την ανάγκη για οποιαδήποτε μεταλλικά συνδετικά στοιχεία.

Τα 151 τμήματα είναι κατασκευασμένα από τρεις ταινίες με κόντρα πλακέ φύλλα οξιάς. Με διάμετρο μεταξύ 0, 5-1, 5 μ. Σε διάμετρο, τα ειδικά σχήματα και η σύνθεση υλικού προγραμματίζονται για να ταιριάζουν στις δομικές και γεωμετρικές απαιτήσεις.

Ολόκληρη η δομή ζυγίζει 780 κιλά και καλύπτει έκταση 85 τ.μ., που εκτείνεται σε 9, 3 μ. Με λόγο μέσου πάχους / αναλογίας υλικού 1/1000 κατά μέσο όρο, το κτίριο έχει δομικό βάρος μόλις 7, 85 kg / m².

Ο συνολικός σχεδιασμός ανταποκρίνεται σε ειδικές συνθήκες για την τοποθεσία στην πανεπιστημιούπολη. Δημιουργεί ένα ημι-εξωτερικό χώρο που ενσωματώνει την τοπογραφία εδάφους ως τοπίο καθισμάτων και ανοίγει προς τη γειτονική πλατεία.

Το ερευνητικό περίπτερο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τις δυνατότητες υπολογιστικού σχεδιασμού, προσομοίωσης και διαδικασιών κατασκευής στην αρχιτεκτονική ξυλείας.

Ευγενική προσφορά του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης

Η πνευματική ιδιοκτησία των φωτογραφιών Roland Halbe

Συνιστάται

Σήμανση CE

Λόρδος Προηγούμενος του Μπράμπτον

Ένα CIOB