{h1}
άρθρα

Σταθμός Λεωφορείων Slough

Anonim

Εισαγωγή

Η κεντρική Slough βρίσκεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναγέννησης. Η ανάπτυξη του Heart of Slough αντικαθιστά μια σειρά από ξεπερασμένα κτίρια γραφείων, τον αρχικό σταθμό λεωφορείων και ένα περιστροφικό σύστημα με νέες εμπορικές και πολιτικές εγκαταστάσεις και έναν πεζόδρομο φιλικό προς το δρόμο και την ανταλλαγή.

Το πρώτο κτίριο που παραδόθηκε ήταν ο νέος Σταθμός Λεωφορείων Slough, ο οποίος άνοιξε για το κοινό τον Μάιο του 2011. Στόχος του είναι να αποτελέσει καταλύτη για περαιτέρω ανάπτυξη και συνδέει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βικτόριας με το κέντρο της πόλης. Η κομψή γλυπτική του μορφή βάζει τον Slough σταθερά στον αρχιτεκτονικό χάρτη.

Εννοια

Η αρχιτεκτονική λύση για το νέο σταθμό λεωφορείων προσφέρει μια εντυπωσιακή, θετική και αξέχαστη πρώτη και τελευταία εντύπωση του Slough.

Η θέση του σταθμού λεωφορείων αποτελεί βασική περιοχή στην αναπτυσσόμενη, υψηλής ποιότητας, στρατηγική δημόσιου τομέα για την αναγέννηση Heart of Slough. Ο χώρος για τον σταθμό λεωφορείων βρίσκεται σε μια νέα, πεζοδρομημένη διαδρομή από βορρά προς νότο. Η ιδέα του σχεδίου προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας πλατείας πόλης και έτσι η δομική μορφή πρέπει να εκπληρώσει έναν σημαντικό ρόλο ως θεματοφύλακα.

Οι δομές του κτιρίου καταλυμάτων λεωφορείων και του θόλου είναι σχεδιασμένες για να μεσολαβούν μεταξύ των πεζών χρησιμοποιώντας τη νέα διαδρομή Βορρά-Νότου και τις ανάγκες των επιβατών που περιμένουν. Η ενιαία δομική μορφή πρέπει να περικλείει την περιοχή αναμονής, παρέχοντας παράλληλα ένα περιβάλλον ελεύθερου επιβατών. Οι στρατηγικές θέσεις των κολώνων και τα ελατηριωτά σημεία του τόξου εξασφαλίζουν το διαχωρισμό από την περιοχή κίνησης των λεωφορείων και παρέχουν ελεύθερο χώρο για λεωφορεία

Η σχεδίαση είναι ορατή από τον αναφερθέντα σιδηροδρομικό σταθμό στο Brunel Way και το νέο δημόσιο πεδίο που συνδέεται με την προτεινόμενη νέα βιβλιοθήκη στην οδό Wellington και στην εκκλησία του St Ethelburt, η οποία είναι επίσης εισηγμένη. Ο οπτικός αντίκτυπος όσον αφορά την κλίμακα και τις σχέσεις με τις γύρω περιοχές αποτέλεσε βασικό παράγοντα εξέλιξης της μορφής. Ειδικότερα, το σχέδιο επιδιώκει να προσθέσει ένα ποιοτικό, σύγχρονο κτίριο που θα φιλοξενήσει τα γειτονικά διατηρητέα κτίρια. Αυτό απαιτούσε ένα σχέδιο που είναι ελαφρύ και κομψό.

Έννοια στην πραγματικότητα

Το αρχιτεκτονικό όραμα του σταθμού λεωφορείων ήταν να δημιουργήσει ένα κομμάτι λειτουργικής γλυπτικής, το οποίο θα αποτελούσε ορόσημο για την πόλη και ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου οι κάτοικοι θα ήταν περήφανοι.

Η κυματοειδής μορφή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα διαφορετικά επίπεδα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες που απαιτούν οι επιβάτες και τα λεωφορεία. Η εκτεταμένη χρήση τεχνολογιών μηχανικής μοντελοποίησης συνδέει τη δομική μορφή με την άνεση του πεζού και τη λειτουργία του σταθμού. Αυτή η διαδικασία καθόριζε τη θέση των στηλών και την προετοιμασία για το πού η δομή περιβάλλει τις εγκαταστάσεις αναμονής και εισιτηρίων.

Αυτή η δομική κατασκευή οδήγησε σε μια εξαιρετικά αποτελεσματική χρήση χαλύβδινων δοκών που εκτείνεται σε απόσταση 50 μέτρων από το συγκρότημα κατοικιών στο ένα άκρο, σε ένα μόνο σημείο στήριξης στο άλλο. Το διάλυμα μεγάλης απόκλισης ορθολογικοποιήθηκε σε ένα ζεύγος ξεχωριστών χαλύβδινων δοκών, πλαισιωμένων με δευτερεύοντα και τριτογενή μέλη από χάλυβα που εξασφάλιζαν.

Οι κύριες δοκοί από χάλυβα καθορίζουν την κομψή μορφή του κτιρίου. Τα δοκάρια είναι παράλληλα στο πλάνο και σταθερό βάθος στο μήκος τους. Διαφέρουν σε ύψος πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα την εξάτμιση της φάσης. Η αίσθηση της κίνησης ενισχύεται από τα πλακίδια αλουμινίου στα οποία η δομή είναι επενδυμένη. Αυτή η μεταλλική επιφάνεια με ελαφρώς υφή αλλάζει το χρώμα με διάφορες συνθήκες φωτισμού και επιτρέπει επίσης την αποτελεσματική απόδοση της σύνθετης μορφής.

Το αισθησιακό δέρμα υποβαθμίζει τις επιπλοκές που ενέχει ο δομικός σχεδιασμός, με τη δυναμική απόκριση του θόλου στην αιολική και τη διαφορική κάμψη μεταξύ των τεντών. Τα δοκάρια είναι επίσης σχεδιασμένα για να επεκταθούν για μελλοντική επέκταση, προσφέροντας μια επιπρόσθετη περιπλοκή των διαφορετικών περιπτώσεων φορτίου και δομικών λεπτομερειών.

Κατασκευή

Η ομάδα σχεδιασμού συνεργάστηκε με τον εργολάβο της χαλυβουργίας από την αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού για να προσδιορίσει τον αποδοτικότερο και πρακτικότερο τρόπο να τοποθετηθούν τα φέροντα μηχανήματα και να στερεωθούν στη θέση τους. Ήταν σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα σύνθετα σχήματα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και να εγκατασταθούν με ακρίβεια.

Έχει επιλεγεί η διαδικασία σχεδιασμού που αφορά την κατασκευή των δοκών τόσο σε ανοιχτό τμήμα όσο και σε σωλήνα, για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λύση. Το κυκλικό κοίλο τμήμα που επιλέχθηκε ήταν ελαφρώς ελαφρύτερο και ήταν πολύ πιο εύκολο να διευκρινιστεί η σύνδεση των στηριγμάτων επένδυσης που καθορίζουν την εξωτερική επιφάνεια. Αν και το κόστος πρώτης ύλης ήταν ελαφρώς υψηλότερο από ό, τι για ένα ανοιχτό τμήμα, η συνολική λύση ήταν πιο αποδοτική από πλευράς κόστους, ειδικά επειδή επέτρεψε υψηλότερη επανάληψη και τυποποίηση εξαρτημάτων και συνδέσεων.

Κάθε κορνίζα κατασκευάστηκε σε εργοστασιακές εργασίες για να διασφαλιστεί η σωστή κατατομή και στη συνέχεια χωρίστηκε σε 3 τεμάχια για μεταφορά στο εργοτάξιο. Κατά συνέπεια, ο όγκος της κατασκευής πραγματοποιήθηκε εκτός λειτουργίας, προσφέροντας οφέλη όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια, το κόστος μεταφοράς και την ικανότητα να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερη εργασία σε ένα ελεγχόμενο από την άποψη του ποιότητας περιβάλλον.

Στο ένα άκρο, οι φέρουσες υποστηρίζονται από το κτίριο διαμονής, με συνδέσεις κρυμμένες κάτω από την οροφή του. Το στήριγμα, μόνο στην κορυφή της χορδής, λειτουργεί σαν ένας πείρος που επιτρέπει την θερμική διαστολή και την προσαρμογή της κίνησης χωρίς ασκήσεις ασφάλισης στη δομή. Μία δομική κινητική άρθρωση αποφεύχθηκε, αν και ενσωματώθηκε έξυπνη επικάλυψη χαλύβδινων επιφανειών στην επένδυση για να εξυπηρετήσει την κίνηση στη διεπιφάνεια μεταξύ του θόλου και του κτιρίου.

Στο άλλο άκρο, ένα φαινομενικά τυχαίο δάσος από λεπτούς κίονες στηρίζει κάθε μία από τις δοκοί. Αυτά σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν ως μονόπλευρη στήριξη τόσο στο κεφάλι όσο και στη βάση τους και έχουν εγκλωβισθεί στην ορθογώνια κατεύθυνση για να παράσχουν πλευρική σταθερότητα στις δοκοί. Μερικοί λειτουργούν επίσης ως υποβρύχιες βροχοπτώσεις.

συμπέρασμα

Το ολοκληρωμένο έργο του σταθμού λεωφορείων Slough είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα ολοκληρωμένης μηχανικής και διαρθρωτικής αριστείας. Είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του κατασκευαστή για να δημιουργήσει μια δομή. Η χρήση τεχνολογίας προσομοίωσης κτιρίων (BIM) εξασφάλισε την ακρίβεια της κατασκευής και τη μοντελοποίηση της φάσης κατασκευής, επιτρέποντας την πρόβλεψη των εκτροπών της κατασκευής.

Ο σταθμός λεωφορείων Slough παραδόθηκε υπό προκλητικές συνθήκες προμηθειών, λόγω της σταδιακής κατάργησης και των παρακείμενων έργων, σε μια εποχή που οι δημόσιες επενδύσεις ήταν υπό έλεγχο. Ωστόσο, παραδόθηκε εγκαίρως και με προϋπολογισμό. Επιδεικνύει πόσο έξυπνος σχεδιασμός και ανάπτυξη απλών λύσεων για την επίλυση μιας σύνθετης μορφής μπορεί να προσφέρει ένα κτίριο που είναι εξαιρετικά λειτουργικό και αισθητικό ευχάριστο. Είναι ένα κτίριο με δομική μηχανική στο προσκήνιο


Συνιστάται

Πόλη των εμπορευματοκιβωτίων

Βήμα / βήμα

Υφασμάτινοι κρίκοι