{h1}
άρθρα

10 Downing Street

Anonim

Εισαγωγή

10 Downing Street, δημοφιλής γνωστή ως Number 10, είναι η επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και η έδρα της βρετανικής κυβέρνησης.

Βρίσκεται στην Downing Street στην πόλη Westminster του Λονδίνου και διαθέτει περίπου 100 δωμάτια και αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα γεωργιανής αρχιτεκτονικής.

Ο τρίτος όροφος καταλαμβάνεται από την ιδιωτική κατοικία, ενώ το υπόγειο περιλαμβάνει κουζίνα. Τα δάπεδα στο μεταξύ περιέχουν γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων, καθιστικό και τραπεζαρία, και ούτω καθεξής. Το πίσω μέρος του κτιρίου περιλαμβάνει εσωτερική αυλή και βεράντα με θέα στον κήπο 2.000 τ.μ.

Ιστορία

Το 1654, ο Sir George Downing απέκτησε τη μίσθωση στη γη στα νότια του πάρκου του Αγίου Ιακώβου, δίπλα στο «σπίτι στο πίσω μέρος», το οποίο ήταν ένα αρχοντικό που αγνοούσε το πάρκο. Ήθελε να οικοδομήσει μια σειρά από αρχοντικά 'για τα άτομα καλής ποιότητας για να κατοικήσουν μέσα.

'

Μεταξύ του 1682 και του 1684, ο Downing επιβίωσε την οικοδόμηση ενός αδιέξοδοτου διώροφου γεωργιανού αρχοντικού με λεωφορεία και στάβλους, που σχεδίασε ο Sir Christopher Wren. Παρά το μέγεθος των ιδιοκτησιών, κατασκευάστηκαν γρήγορα και φτηνά σε μαλακό έδαφος με ρηχά θεμέλια.

Ο William Kent ξανακτίστηκε το εσωτερικό μεταξύ 1732 και 1734. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπτυξης οι τεχνίτες του δημιούργησαν ίσως το πιο εικονικό αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό του κτιρίου - την πέτρινη τριπλή σκάλα. Ανεβαίνοντας από το έδαφος στον τρίτο όροφο, η σκάλα διαθέτει κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο διακοσμημένα με σχέδιο κύλισης και χειρολαβή από μαόνι.

Το κτίριο έχει χρησιμοποιηθεί ως πρωθυπουργικό σπίτι από το 1735, όταν ο βασιλιάς Γεώργιος Β 'έδωσε το σπίτι στον τότε πρωθυπουργό Ρόμπερτ Γουόλπολε. Αρνούμενος να δεχτεί το ακίνητο καθαρά ως δώρο, η Walpole ζήτησε να γίνει επίσημη κατοικία του γραφείου.

Η Walpole έζησε στο Νο 10 μέχρι το 1742. Ωστόσο, άλλα 21 χρόνια πριν ένας άλλος πρωθυπουργός το χρησιμοποίησε ως κατοικία. Πράγματι, αρχικά δεν ήταν πολύ δημοφιλής ως τόπος διαμονής, λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους της σε σύγκριση με άλλα κεντρικά γραφεία του Λονδίνου και της κακής κατάστασης. Λόγω προβλημάτων με τα θεμέλια, το σπίτι ήταν επιρρεπές σε βύθιση, τα δάπεδα θα λυγίζονταν και οι τοίχοι και οι καμινάδες έσπασαν.

Ο Arthur Balfour αναβίωσε την παράδοση της χρήσης του αριθμού 10 ως επίσημη κατοικία όταν έγινε πρωθυπουργός το 1902 και από τότε έχει παραμείνει το έθιμο.

Η ΠΟΡΤΑ

Η έμπρακτη έξοδος με επένδυση γεωργιανού τύπου σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Kenton Couse, κατασκευασμένο από μαύρη βελανιδιά. Η πόρτα ήταν τοποθετημένη στη δεκαετία του 1770 και χαρακτηριζόταν από πόμολο πόρτας κεντρικής πόρτας, ρόπαλο πόρτας σιδερένιου πόρτας και πινακίδα ορείχαλκου.

Η πόρτα αποκαταστάθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης στη δεκαετία του '60, με το '10 'να ζωγραφίστηκε σε λευκό για πρώτη φορά. Ο αριθμός '0 ' είναι ζωγραφισμένος σε γωνία 37 μοιρών που κλίνει προς τα αριστερά. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το «0» είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεύουσα «Ο» σύμφωνα με το αλφάβητο της Ρωμαϊκής «Τραϊανού» που ευνόησε τότε το Υπουργείο Έργων.

Μετά από μια επίθεση κονιάματος του IRA το 1991, η πόρτα μαύρης βελανιδιάς αντικαταστάθηκε από μια πόρτα από ανοξείδωτο χάλυβα, η οποία εναλλάσσεται με μια άλλη όμοια πόρτα κάθε δύο χρόνια, ώστε να μπορεί να καθαριστεί και να ξαναβαφτεί.

Αργότερα εξελίξεις

Κανείς δεν είχε ζήσει στις 10 Downing Street για 30 χρόνια όταν ο νέος πρωθυπουργός Benjamin Disraeli έφθασε το 1868, και το περιέγραψε ως «τρελό και φθίνουσα». Τις επόμενες λίγες δεκαετίες, το κτίριο ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε. Ο ηλεκτρικός φωτισμός και τα πρώτα τηλέφωνα εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια της πρεσβείας του William Gladstone το 1884, ενώ η κεντρική θέρμανση τοποθετήθηκε το 1937 και οι σοφίτες μετατράπηκαν σε επίπεδο πρωθυπουργού.

Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, το κτίριο είχε και πάλι σοβαρή ανάγκη ανακαίνισης. Υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσουν τα φέροντα τοιχώματα, η σκάλα συρρικνούσε αρκετές ίντσες και η διάχυτη ξηρή σήψη σε όλο το κτίριο.

Μια επιτροπή διορίστηκε από τον Harold Macmillan το 1958 για να ερευνήσει το σπίτι και να προτείνει λύσεις. Μία από τις προτάσεις της επιτροπής ήταν να σπάσει το κτίριο και να οικοδομηθεί από το μηδέν, αν και αυτό δεν εγκρίθηκε.

Κατά τη διάρκεια της διαρθρωτικής έρευνας, ανακαλύφθηκε ότι οι τεράστιες δοκοί στήριξης των θεμελίων είχαν αποσυντεθεί. Τα νέα θεμέλια από οπλισμένο σκυρόδεμα με ράβδους βυθίστηκαν 1, 8 - 5, 5 m (6 - 18 πόδια) βαθιά.

Κατά την επιθεώρηση της εξωτερικής πρόσοψης, ανακαλύφθηκε ότι τα τούβλα ήταν στην πραγματικότητα κίτρινα αλλά είχαν μαυρίσει από δύο αιώνες νέφος. Αποφασίστηκε, προκειμένου να διατηρηθεί η περίφημη αισθητική, ότι τα νεοσύστατα κίτρινα τούβλα θα βαφτούν μαύρα. Το λεπτό τσιμεντοειδές κονίαμα δεν ήταν βαμμένο και έτσι έρχεται σε αντίθεση με τα τούβλα.

Μέχρι τη στιγμή της ολοκλήρωσης της ανακαίνισης, περίπου το 40% του αριθμού 10 αποκαταστάθηκε ή χρησιμοποιήθηκαν υλικά ρεπλίκα, ενώ το άλλο 60% χρησιμοποίησε εντελώς νέα υλικά. Τα έργα χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν και κόστισαν £ 1.000.000 - με καθυστέρηση ενός έτους και £ 500.000 πέρα ​​από τον προϋπολογισμό.

Περαιτέρω εκτεταμένες εργασίες επισκευής και ανακατασκευής ανατέθηκαν από τη Margaret Thatcher κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, και οι επακόλουθες εργασίες αναλήφθηκαν για να φιλοξενήσουν τις μεγαλύτερες οικογένειες των πρωθυπουργών Τόνι Μπλερ και Ντέιβιντ Κάμερον.

Συνιστάται

Συνέντευξη με τον Simon Hesketh - Διευθυντή Αναγέννησης της UandI

Συνέντευξη με τον Kevin McCloud 2017

Βρετανικό Μουσείο